Koets huren!

grijze rouwkoets stalhouderij de zadelhoff

Het is een open achterlader in een prachtige kleur grijs. Door het ontstaan van de vraag aan minder sobere uitvaart vervoersmiddelen, heeft Stalhouderij De Zadelhoff gemeend eens iets nieuws te proberen. De koets kan naar wens worden ingezet met zwarte, roze of paarse franjes en ook de pluimen voor de paarden en de leidsels kunnen worden aangepast. Een uniek concept! Inmiddels is deze rouwkoets al een paar maal ingezet en de reacties zijn erg positief.Op dinsdag 20 december van vorig jaar kochten wij voor een symbolisch bedrag deze, inmiddels onze vijfde, rouwkoets. 

Het is een achterlader, gebouwd door de firma Huiskamp uit Winterswijk en is in 2012 gerestaureerd door de firma Neeleman uit Zevenhuizen.

grijze_oogstwagen_als_rouwkoets_stalhouderij_de_zadelhoff

Stalhouderij de Zadelhoff heeft sinds kort een oogstwagen welke kan worden ingezet voor een uitvaart. Daarmee is het onze zesde ‘rouwkoets’!Deze sobere wijze van rouwvervoer is een mooie uitbreiding van onze rouwservice.De keuze voor rouwvervoer is een heel persoonlijke keuze en kan verwijzen naar het leven van de overledene. Zo liet een boer zich naar zijn laatste rustplaats brengen met zijn paard en hooiwagen. Om de kist goed te laten liggen, lagen aan beide zijden van de kist strobossen. De nabestaanden liepen achter de wagen aan naar de begraafplaats. Soms was er een extra wagen voor de nabestaanden die slecht ter been waren.Onze boeren oogstwagen kan worden bespannen met twee paarden met de koetsier op de bok, maar ook met een enkel paard waarbij de koetsier naast de wagen loopt. De koetsier gaat gekleed in traditionele boerenrouwkleding.Wanneer de overledene de wens voor een sobere of ingetogen uitvaart had, is de boeren oogstwagen een zeer passende rouwkoets.

Tevens is de oogstwagen als bloemenkoets in te zetten in combinatie met onze grijze rouwkoets.