Trouwkoets huren!

koets-landauer-wit-stalhouderij-de-zadelhoff

Een Landauer is een koets waarvan het bovengedeelte bestaat uit twee neerklapbare leren kappen. Het raam kan in de deur worden weggeschoven en de raamstijlen zijn inklapbaar waardoor er een open koets ontstaat. Dit type koets werd voor het eerste gezien bij de Duitse stad Landau, vandaar de benaming.

De Engelse Lord Shelburn liet een Landauer maken met een verlaagde deurpartij, waardoor de instap makkelijker werd. Dit wordt ook wel het zakmodel genoemd.

Deze Landauer is gebouwd door de firma Ingenhoes uit De Bilt. De Landauer  kan zowel open als gesloten kan worden gereden. In 2011 hebben wij dit van oorsprong blauw zwarte rijtuig volledig roomwit laten restaureren. Net ‘nieuw’ in de collectie, maar nu al een veel geboekte trouwkoets!

"Hartelijk dank voor je gelukswensen en grote dank voor de fantastische bijdrage van jullie kant. Het was echt helemaal top! Jouw mensen deden het fantastisch en ik kan geen tips ter verbetering van jullie service bedenken."
Frank en Suzanne

"Mede dankzij jullie hebben we een geweldige dag gehad. Als klein meisje hoopte ik al ooit te trouwen in een witte koets met Friese paarden en dankzij jullie is deze wens in vervulling gegaan. De mensen die dit (en foto's hiervan) hebben gezien zeggen ook allemaal dat het een prachtig plaatje was met de koets en de paarden erbij. Nogmaals bedankt voor de geweldige service, voorafgaand aan en op onze grote dag. We zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen die erover denken in een koets te trouwen!"
Met vriendelijke groet, Daphne en Willem