Trouwkoets huren!

koets-landauer-wit-stalhouderij-de-zadelhoff

Een Landauer is een koets waarvan het bovengedeelte bestaat uit twee neerklapbare leren kappen. Het raam kan in de deur worden weggeschoven en de raamstijlen zijn inklapbaar waardoor er een open koets ontstaat. Dit type koets werd voor het eerste gezien bij de Duitse stad Landau, vandaar de benaming.

De Engelse Lord Shelburn liet een Landauer maken met een verlaagde deurpartij, waardoor de instap makkelijker werd. Dit wordt ook wel het zakmodel genoemd.

Deze Landauer is gebouwd door de firma Ingenhoes uit De Bilt. De Landauer  kan zowel open als gesloten kan worden gereden. In 2011 hebben wij dit van oorsprong blauw zwarte rijtuig volledig roomwit laten restaureren. Net ‘nieuw’ in de collectie, maar nu al een veel geboekte trouwkoets!

"Samen met Martin van Stalhouderij De Zadelhoff rijden we ontspannen over ons prachtige eiland Schiermonnikoog. We Trouwen in een koets. Het is mooi, bijzonder, anders. Het is speciaal. Je straalt van het zitten naast de mooiste man in de wereld, je straalt omdat je samen gelukkig bent en dat wil je aan iedereen laten zien. Je bent voor een dag echt een prinses, je trouwt in een koets."
Claire

"Hartelijk dank voor je gelukswensen en grote dank voor de fantastische bijdrage van jullie kant. Het was echt helemaal top! Jouw mensen deden het fantastisch en ik kan geen tips ter verbetering van jullie service bedenken."
Frank en Suzanne