Trouwkoets huren!

koets-landauer-wit-stalhouderij-de-zadelhoff

Een Landauer is een koets waarvan het bovengedeelte bestaat uit twee neerklapbare leren kappen. Het raam kan in de deur worden weggeschoven en de raamstijlen zijn inklapbaar waardoor er een open koets ontstaat. Dit type koets werd voor het eerste gezien bij de Duitse stad Landau, vandaar de benaming.

De Engelse Lord Shelburn liet een Landauer maken met een verlaagde deurpartij, waardoor de instap makkelijker werd. Dit wordt ook wel het zakmodel genoemd.

Deze Landauer is gebouwd door de firma Ingenhoes uit De Bilt. De Landauer  kan zowel open als gesloten kan worden gereden. In 2011 hebben wij dit van oorsprong blauw zwarte rijtuig volledig roomwit laten restaureren. Net ‘nieuw’ in de collectie, maar nu al een veel geboekte trouwkoets!

"Om te beginnen wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie aanwezigheid en geduld. Het was voor ons een prachtig moment mede dankzij jullie. Hoop dat jullie ook hebben genoten! En natuurlijk zal ik jullie ook verder aanraden aan toekomstige bruidsparen. Nogmaals hartelijk dank voor alles, jullie waren geweldig heb er niets aan toe te voegen!"
Hakima en Abdel

"Jullie hebben er mede voor gezorgd dat we een onvergetelijke en super mooie dag hebben gehad! Ondanks de regen in de ochtend van onze trouwdag hebben we geen chagrijnige gezichten gezien en de paarden gedroegen zich ook super. Kortom wij waren helemaal blij met jullie!"
Marcel en Tamara