Trouwkoets huren!

grote-omnibus-stalhouderij-de-zadelhoff

De Omnibus is een ontwerp uit 1825 van een hotelhouder uit Richebourg, Frankrijk. Deze rijtuigen hebben achter de koetsiersbok een gesloten kast met banken langs de zijkant. Nadat deze in Parijs werd gebruikt voor publiek transport, volgden ook Londen en andere Europese steden.

Om de capaciteit van de bussen te vergroten werden banken op het dak en laddertjes aan de achterzijde gemonteerd. Deze werden al snel vervangen door de draaitrap. Het is daarmee de voorloper van de bekende dubbeldekkerbus. Stalhouders volgden het voorbeeld door met lange Omnibussen te gaan rijden met grote gezelschappen. Rijtuigfabrikanten leverden de Omnibus in elke wenselijke maat. Onze zwart blauwe grote Omnibus met blauwe bekleding is gebouwd door de firma Van Peet uit Meerkerk omstreeks 1948 en biedt plaats aan 14 tot 16 personen.

"Jullie waren super, service helemaal zoals verwacht top! Paarden mooi en mooie koets, krijgen we ook erg veel vragen over dus dat is weer mondelinge reklame voor jullie. Jullie nogmaals bedankt voor de goede service en de volgende keer als we weer gaan trouwen zijn jullie er zeker ook weer bij ;-)"
met vriendelijke groet, Emilieke

"We hebben genoten van de rit met de koets! Na wat stress van het aankleden was de tour een aangename ontspanning en wat ons opviel was dat je zoveel contact met iedereen hebt, zelfs de mensen in de bootjes op de Vecht zwaaiden spontaan. Gisteren was ik even op de Kerkbrink en mensen hadden ons gezien en vonden het ook prachtig! En zo voelden wij ons ook. Wat ons zo opviel aan jullie service is de flexibiliteit van het programma, we hebben z'n 3x gewisseld (i.v.m. braderie in Loenen en het slapen van ons zoontje), dat was heel prettig. Tijdens de toer waren jullie heerlijk relaxed en ook het groeten van de paarden bij aankomst van Nyenrode was een lieve tip! Wij zijn heel dankbaar dit met jullie gedeeld te mogen hebben."
Geert-Jan & Tanja