Trouwkoets huren!

grote-omnibus-stalhouderij-de-zadelhoff

De Omnibus is een ontwerp uit 1825 van een hotelhouder uit Richebourg, Frankrijk. Deze rijtuigen hebben achter de koetsiersbok een gesloten kast met banken langs de zijkant. Nadat deze in Parijs werd gebruikt voor publiek transport, volgden ook Londen en andere Europese steden.

Om de capaciteit van de bussen te vergroten werden banken op het dak en laddertjes aan de achterzijde gemonteerd. Deze werden al snel vervangen door de draaitrap. Het is daarmee de voorloper van de bekende dubbeldekkerbus. Stalhouders volgden het voorbeeld door met lange Omnibussen te gaan rijden met grote gezelschappen. Rijtuigfabrikanten leverden de Omnibus in elke wenselijke maat. Onze zwart blauwe grote Omnibus met blauwe bekleding is gebouwd door de firma Van Peet uit Meerkerk omstreeks 1948 en biedt plaats aan 14 tot 16 personen.

"Wij zijn terug gekeerd van onze Honeymoon. De gehele dag is fantastisch verlopen en jullie bijdrage heeft daar zeker een groot aandeel in. Wanneer er geschikte documentatie is aangaande beeldmateriaal zullen wij dit aan jullie door sturen om zo andere mensen een net zo mooi moment op de dag te kunnen brengen."
Richard en Tanya

"De koetsrit was echt een sprookje; we hebben echt enorm genoten! Alles is helemaal naar wens verlopen. Jullie zijn erg professioneel"
Groetjes, Wouter en Linda