Trouwkoets huren!

grote-omnibus-stalhouderij-de-zadelhoff

De Omnibus is een ontwerp uit 1825 van een hotelhouder uit Richebourg, Frankrijk. Deze rijtuigen hebben achter de koetsiersbok een gesloten kast met banken langs de zijkant. Nadat deze in Parijs werd gebruikt voor publiek transport, volgden ook Londen en andere Europese steden.

Om de capaciteit van de bussen te vergroten werden banken op het dak en laddertjes aan de achterzijde gemonteerd. Deze werden al snel vervangen door de draaitrap. Het is daarmee de voorloper van de bekende dubbeldekkerbus. Stalhouders volgden het voorbeeld door met lange Omnibussen te gaan rijden met grote gezelschappen. Rijtuigfabrikanten leverden de Omnibus in elke wenselijke maat. Onze zwart blauwe grote Omnibus met blauwe bekleding is gebouwd door de firma Van Peet uit Meerkerk omstreeks 1948 en biedt plaats aan 14 tot 16 personen.

"Jullie service was perfect en wij zijn nog steeds stapelverliefd op die twee brave paarden van jullie die zo hun best hebben gedaan voor onze dag. Ze hebben letterlijk geen stap verkeerd gezet op de pond!"
groet, Pollyanna

"Langs deze weg willen wij jullie hartelijke bedanken voor de fantastische bijdrage die jullie aan ons huwelijk hebben gegeven; we hebben de tocht en aankomst als zeer bijzonder ervaren. Het rijtuig, de paarden en jullie zagen er tip top uit waarvoor nog de complimenten. We zullen jullie bedrijf bij iedereen aanraden!"
Elja & Sander