Trouwkoets huren!

driekwart coupe koets stalhouderij de zadelhoff

Deze Coupé stamt uit begin 1800 en werd in 1835 op de wereldtentoonstelling in Parijs bekroond met de eerste prijs.  De benaming driekwart Coupé houdt in dat voorin een smal bankje zit waarop twee kleinere kinderen kunnen zitten. Vrijwel elke Coupé heeft een fluitje, meestal aangebracht boven de voorruit. Door op een rubberen balletje te drukken kon men de koetsier een seintje geven.

De Coupé bestaat in meerdere vormen. Het herenrijtuig is herkenbaar aan het gekante raam en de asbak in de koets. Onze Coupé is uitgerust met een rond raam, een spiegel en een vaasje; een echt luxe damesrijtuig. Het is van oorsprong een rijtuig dat werd gebruikt voor visites en theaterbezoek. Deze rood zwarte driekwart Coupé is gebouwd door de firma Hermans uit Den Haag en is een populaire gesloten trouwkoets.

Het rijtuig biedt plaats aan 2 volwassenen en eventueel 2 (bruids)kindjes.

"Samen met Martin van Stalhouderij De Zadelhoff rijden we ontspannen over ons prachtige eiland Schiermonnikoog. We Trouwen in een koets. Het is mooi, bijzonder, anders. Het is speciaal. Je straalt van het zitten naast de mooiste man in de wereld, je straalt omdat je samen gelukkig bent en dat wil je aan iedereen laten zien. Je bent voor een dag echt een prinses, je trouwt in een koets."
Claire

"We hebben genoten van de rit met de koets! Na wat stress van het aankleden was de tour een aangename ontspanning en wat ons opviel was dat je zoveel contact met iedereen hebt, zelfs de mensen in de bootjes op de Vecht zwaaiden spontaan. Gisteren was ik even op de Kerkbrink en mensen hadden ons gezien en vonden het ook prachtig! En zo voelden wij ons ook. Wat ons zo opviel aan jullie service is de flexibiliteit van het programma, we hebben z'n 3x gewisseld (i.v.m. braderie in Loenen en het slapen van ons zoontje), dat was heel prettig. Tijdens de toer waren jullie heerlijk relaxed en ook het groeten van de paarden bij aankomst van Nyenrode was een lieve tip! Wij zijn heel dankbaar dit met jullie gedeeld te mogen hebben."
Geert-Jan & Tanja