Trouwkoets huren!

driekwart coupe koets stalhouderij de zadelhoff

Deze Coupé stamt uit begin 1800 en werd in 1835 op de wereldtentoonstelling in Parijs bekroond met de eerste prijs.  De benaming driekwart Coupé houdt in dat voorin een smal bankje zit waarop twee kleinere kinderen kunnen zitten. Vrijwel elke Coupé heeft een fluitje, meestal aangebracht boven de voorruit. Door op een rubberen balletje te drukken kon men de koetsier een seintje geven.

De Coupé bestaat in meerdere vormen. Het herenrijtuig is herkenbaar aan het gekante raam en de asbak in de koets. Onze Coupé is uitgerust met een rond raam, een spiegel en een vaasje; een echt luxe damesrijtuig. Het is van oorsprong een rijtuig dat werd gebruikt voor visites en theaterbezoek. Deze rood zwarte driekwart Coupé is gebouwd door de firma Hermans uit Den Haag en is een populaire gesloten trouwkoets.

Het rijtuig biedt plaats aan 2 volwassenen en eventueel 2 (bruids)kindjes.

"Alles is zeker naar wens verlopen op 19 augustus jl. Jullie dames waren erg aardig en zeer dienstverlenend, daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen. Al onze wensen werden vervuld, niets was moeilijk. We werden netjes geholpen bij het in- en uitstappen, de koets was helemaal netjes opgepoetst, wij hebben er echt geweldig van genoten. We hadden trouwens verwacht dat het rijden in de koets net zo ''comfortabel'' was als vroeger, maar wij werden verrast: je glijdt over de weg en hebt na een aantal uren rijden helemaal geen zere billen. We hadden nog wel veel meer rondjes willen rijden :-) We kunnen het iedereen aanraden! Nogmaals heel erg bedankt voor de geweldige service!"
Edwin en Natascha Draijer

"Wij zijn terug gekeerd van onze Honeymoon. De gehele dag is fantastisch verlopen en jullie bijdrage heeft daar zeker een groot aandeel in. Wanneer er geschikte documentatie is aangaande beeldmateriaal zullen wij dit aan jullie door sturen om zo andere mensen een net zo mooi moment op de dag te kunnen brengen."
Richard en Tanya