Trouwkoets huren!

driekwart coupe koets stalhouderij de zadelhoff

Deze Coupé stamt uit begin 1800 en werd in 1835 op de wereldtentoonstelling in Parijs bekroond met de eerste prijs.  De benaming driekwart Coupé houdt in dat voorin een smal bankje zit waarop twee kleinere kinderen kunnen zitten. Vrijwel elke Coupé heeft een fluitje, meestal aangebracht boven de voorruit. Door op een rubberen balletje te drukken kon men de koetsier een seintje geven.

De Coupé bestaat in meerdere vormen. Het herenrijtuig is herkenbaar aan het gekante raam en de asbak in de koets. Onze Coupé is uitgerust met een rond raam, een spiegel en een vaasje; een echt luxe damesrijtuig. Het is van oorsprong een rijtuig dat werd gebruikt voor visites en theaterbezoek. Deze rood zwarte driekwart Coupé is gebouwd door de firma Hermans uit Den Haag en is een populaire gesloten trouwkoets.

Het rijtuig biedt plaats aan 2 volwassenen en eventueel 2 (bruids)kindjes.

"Mede dankzij jullie hebben we een geweldige dag gehad. Als klein meisje hoopte ik al ooit te trouwen in een witte koets met Friese paarden en dankzij jullie is deze wens in vervulling gegaan. De mensen die dit (en foto's hiervan) hebben gezien zeggen ook allemaal dat het een prachtig plaatje was met de koets en de paarden erbij. Nogmaals bedankt voor de geweldige service, voorafgaand aan en op onze grote dag. We zullen jullie zeker aanbevelen bij anderen die erover denken in een koets te trouwen!"
Met vriendelijke groet, Daphne en Willem

"De koetsrit was echt een sprookje; we hebben echt enorm genoten! Alles is helemaal naar wens verlopen. Jullie zijn erg professioneel"
Groetjes, Wouter en Linda